Kenangan · Omelanku · Zaman Sekolahku

Menulis Puisi itu Jiwang?

Assalamualaikum  wbr Tengah dok sibuk buat slide untuk conference ICPER, ter-tengok youtube Fynn Jamal. Entah macam mana saya boleh mengikuti puisi2 dan lagu karangan beliau hampir setahun yang lalu. Mungkin bermula dari lagu 150 juta itu. Dan juga beberapa status FB yang di-like oleh member saya kat FB. Terus ku menggali-gali untuk mengenali siapa itu… Continue reading Menulis Puisi itu Jiwang?

UTP

Equipment Rosak?

Penatnya ke sana ke mari..Sudah hampir sebulan sejak TGA saya sudah lagi tidak ‘bernyawa’. 2 tahun sudah mengerjakan mesin tersebut. Kali ini apabila research sudah sampai ke part terpenting, equipment pula buat hal..innalillah…musibah datang dari Allah. dan inshaAllah, Dia juga yang bisa memberikan penyelesaiannya. Bukan perkara mudah untuk menjalankan maintenance process. Lebih2 lagi bila warranty… Continue reading Equipment Rosak?

UTP

Symposium Semester ke-5

Assalamualaikum wbr Dear Readers, Baru dapat e-mail. Minggu depan symposium bermula. Tengok2 jadual, nama saya tersenarai pada hari pertama, presenter pertama selepas lunch. Aduhh…cuak pula. Sebelum2 ni relax je. Walaupun present 15 min sahaja rasa berdebar2 pula. Sebenarnya sejak mendaftar Jan tahun lalu, ini adalah presentation pertama saya (tak termasuk Research Proposal Defend -RPD). Selepas… Continue reading Symposium Semester ke-5

Anak-anak · UTP

Update Terbaru

Assalamualaikum wbr..   Aduhhh sudah berkajang2 saya menulis. Rupanya tiada satu pun yang direkodkan. Innalillah..agak kepenatan saya menulis kisah yang panjang itu. Rupa2nya fail untuk di-publish. Lain kali jika mahu tulis panjang berkajang2 kene save dalam microsoft dulu nampaknya. Saya sedang pening menyiapkan slide untuk presentation minggu hadapan. Ini presentation progress report kali pertama bagi… Continue reading Update Terbaru